Aantwaarpse Awaards 2008

Bekijk de genomineerden

Aantwaarpse figuur

Fred Bervoets

Fred Bervoets is een gekende figuur in Antwerpen. Fred werd geboren in Burcht in 1942 en is schilder en grafi cus. Alles wat hij maakt, is gebaseerd op zijn eigen leven en omgeving. Reeds enkele jaren geeft hij les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen, waar hij eerder zelf opleiding heeft gevolgd. Enkele werken van Fred kan men bekijken in het Administratief Centrum van Burcht.

Naar boven    Terug naar overzicht

Gène Bervoets

Eugène "Gene" Bervoets °Antwerpen, 1956 is een Belgisch acteur, vooral bekend van zijn culinair programma "Gentse Waterzooi", de serie Windkracht 10 en de film De zaak Alzheimer.
1976: opleiding Koninklijke Academie voor Schone Kunsten
1980: acteursdiploma behaald aan Hoger Instituut voor Dramatische Kunst (Studio Herman Teirlinck) te Antwerpen.
Werd losse medewerker BRT, RTBF, NOS als regisseur, acteur, producer van een aantal Engelse en Nederlandstalige producties.

1980-1985: verblijf Nederlandse Antillen St.Maarten Council on the Arts Doceert er Dramatische Expressie

1985-heden: toneelspeler, filmacteur, zanger, televisiepresentator, wereldreiziger en levensgenieter.
Hij is goed bevriend met de Nederlandse regisseur Jos Stelling en is gedurende een lange tijd actief in de audiovisuele wereld.
Bervoets is ook te horen in de rol van Pee Pastinakel in Hoorspel Bommel, en in Shrek de Derde, de Nederlandstalige versie van Shrek the Third.

Naar boven    Terug naar overzicht

Sugar Jackson

Osei- Bonsu-Jackson, beter gekend onder de naam Sugar Jackson, is een beroemde bokser in Vlaanderen. Hij werd geboren te Ghana, maar volgde in 1977 zijn vader naar Antwerpen. Boksen was zijn droom en die kwam tot werkelijkheid wanneer hij Jerry Colman ontmoet. Dat hij er aanleg voor had, bleek al snel toen hij won in zowat alle jeugdcategorieën. Tegenwoordig heeft Sugar een indrukwekkend palmares bij mekaar gekregen. Sugar won maar liefst 25 van de 26 profkampen.

Naar boven    Terug naar overzicht